Stor, fin tomt på Himmelfjäll med grönområdet som granne och direkt intill pisten

Idre Himmelfjäll, Idre

Ursa Minorvägen 4

 • Typ: Tomt
 • Tomtareal/mark: 1 260 kvm
 • Pris: 1 585 000 SEK

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Kristin Jauch

Ansvarig mäklare

Bilder

Beskrivning

På Himmelfjäll har du chansen att köpa en fin, stor, lättbebyggd tomt med grönområdet som granne och som ligger direkt intill Sagaliften och nedfarten Trolltrillet. Ursa Majorvägen 4 ligger i Mercurius område, nära till allt - du ser liften och längdspåret från fönstret och har gångavstånd till restaurangen Renen & Älgen. Här behöver du inte bilen för att tar dig runt. Med de stora tomterna i området och grönområdet nedanför är det mycket plats mellan husen och du har fin utsikt över Norska fjällen. 
Ett 3-årigt uthyrningsavtal med Idre Himmelfjäll ingår. Fastighetsägaren har betalt del av VA avgiften och har redan bekostat en nybyggnadskarta. Tomten är redo för bebyggelse: VA, el och fiber är framdragen till tomtgräns (anslutningsavgifter tillkommer). Detaljplanen tillåter en generös byggyta på 250 kvm med en byggnadshöjd upp till 6m. Som tomtägare är du fri att välja leverantör av hus alternativt bygga på egen hand.

Bo i Sveriges nyaste skidanläggning - Idre Himmelfjäll med 22 nedfarter och åtta liftar och en topp 872 meter över havet. Området är anpassat för våra mindre åkare och även för de äldre. Idre Himmelfjäll har nyligen öppnat fyra nya nedfarter och fortsätter att växa som alpinanläggning. Det fantastiska fjället ligger i trolsk dalaskog med vackra vyer och slingriga nedfarter. Mer nytt för i år är den nya restaurangen Älgen och Renen som har à la carte och barnvänliga måltider. Utveckling sker hela tiden! 
Idre bjuder på Sveriges största åretruntanläggning och är välkänt för såväl alla sorters vinteraktiviteter: utförs- och längdskidåkning, skoter, snöskovandring, hundspannsturer som möjlighet till mycket omväxlande barmarksaktiviteter: fjällvandring, bär- och svampplockning, kanot, fiske (även flugfiske!), jakt, ridning, cykling, padel och golf på "Sveriges vackraste golfbana". 

Välkommen att besöka tomten när det passar er - kontakta oss för era frågor.

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp: Tomt (Typkod: 210)
 • Tillträde: Omgående möjligt
 • Taxeringsvärde: Taxeringsvärdet är 500 000 SEK (fastställt 2021) varav markvärde 500 000 SEK.
 • Tomt: Tomtareal/mark: 1 260 kvm. Totalareal: 1 260 kvm.
 • Tomtbeskrivning:
  Plan, lättbebyggd och lättskött fjälltomt
 • Fastighetsbeteckning: ÄLVDALEN IDRE 85:63
 • UppdragsID: GUU TQZ
 • Byggrätt, anslutningar mm:
  Enligt detaljplanen (se hela texten under dokument) gäller följande:
  Detaljplanen innehåller bostadsenheter med friliggande fritidshus.
  Fritidshustomter skall vara minst 1000 m2 i den norra delen av planen.
  Max 1 huvudbyggnad/fastighet. 
  Bostadshus får uppföras med högsta byggnadshöjd på max 6 meter.
  Souterrängvåning får anordnas.
  Uthus på tomtmark får ha en högsta byggnadshöjd på max 3 meter.
  Huvudbyggnader ska placeras minst 6 meter från gata och 4,5 meter från gräns mot angränsande bostadstomt. Uthus får placeras 1 meter från fastighetsgräns.
  Enskild byggnad skall ha en byggnadsarea på minst 80 m och max 20% av tomtareal (252 kvm).
  Max 1 lgh/fastighet.
  Vid utbyggnad av bostäder skall miljövänlig uppvärmning eftersträvas. Det innebär att direktverkande el skall undvikas och vattenburen värme
  eftersträvas.
  
  PROFILPROGRAM
  Det är av stor vikt att tillkommande bebyggelse inom Idre Himmelfjäll ges en arkitektoniskt genomarbetad profil i såväl form, design, färg och materialval. För att värna det unika med områdets natur och profil skall stor vikt läggas vid utformningen av byggnader. Ett designprogram har tagits fram. Avsikten är att tillkommande byggnader skall följa de principer som anges i programmet.
  
  Vid frågor angående byggregler och bygglov kontakta Älvdalens kommun för mer information. Växel: 0251-31300 (må-fre kl. 8-16).
  
  Idre Himmelfjälls tomter levereras med anslutningspunkter för VA, el och fiber vid tomtgräns. Avgifterna för anslutning/inkoppling står köparen för. 
  VA-anslutningsavgift för kommunalt VA ca 172 500 kr.
  Del av VA-anslutningsavgiften betald: 81 075kr. Återstående avgift (för ett boende) ca 91 500 kr. Kontakta NODAVA eller läs på nodava.se. 
  El-anslutningsavgift ca 37 500 kr. (2022-01).
  El-anslutning: www.ellevio.se/privat/anslutningar/elnatsanslutning/

Övriga rättigheter och belastningar

 • Planer och bestämmelser:
 • För Idre Himmelfjäll,område Merkurius(plan 3)del Av Foskros 10:6, Detaljplan (Beslutsdatum: 20180305, Registreringsdatum: 20180614).

Byggnad

 • Byggnadssätt: Avlopp: Avlopp framdragen till tomtgräns, del av avgiften betald. Vatten: Vatten framdragen till tomtgräns, del av avgiften betald.

Ekonomi

 • Pris: 1 585 000 SEK. Pristyp: Utgångspris.
 • Fastighetsskatt/-avgift: 5 000 SEK.
 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt