Välkommen till nya området Hjelmbacken och dess magiska placering på fjället!

Hjelmbacken/Idre Fjäll

Hjelmbacken tomt NR 32

 • Typ: Tomt
 • Tomtareal/mark: 1 082 kvm
 • Pris: 3 750 000 SEK

Kommande visningar

Inga visningar planerade. Kontakta mäklaren för mer information

Ida Larsson

Ansvarig mäklare

Kristin Jauch

Fastighetsmäklare

Bilder

Beskrivning

Nu ges chansen att köpa en av Idre Fjälls mest attraktiva tomter på det nya området Hjelmbacken och dess magiska placering på fjället! 
Här erbjuds ett inte bara en tomt utan även möjlighet att köpa ett parhus. Varje parhus har en separat uthyrningsdel i anslutning till huset. 
Huset har en innovativ design med noga utvalda naturnära material. Fasaden går i thermo wood med kombination av skiffer. Fasaden av natursten med skiffer håller i generationer och är i princip underhållsfri. Projektet är möjligt att bygga i moduler på fabrik och monteras på plats. Detta möjliggör en kort byggprocess. Prisoffert och referensobjekt kan lämnas på begäran. 
En fabrik med stor erfarenhet att bygga i Svenska fjällvärlden!

I anslutning till tomten går backarna ”Dalarnas Längsta” och ”Stugbybacken” som du enkelt tar dig till. Även längdspåret "Fjället runt" finns nära tomten. 

Idre Fjäll är inte bara ett vinterparadis med många aktiviteter när minusgraderna är många. Här satsas det mycket på sommarsäsong med MTB leder, vandring, höghöjdsbana m.m. Vid centrum på Idre Fjäll finns matbutik, sport shop och flertalet restauranger. 

Vill du ha fler äventyr och känner en dag för att lämna cykel eller skidorna vid stugan har Idre mycket fin natur i området. Fiskevatten för ädelfiske eller pimpelfiske , milslånga skoterleder som tar dig till bla Himmelfjäll, Grövelsjöfjällen , vandring med svampplockning eller umgås i aktivitetscenter på Idre med bad, bowling m.m. 
Välkommen till Idre Fjäll - Låt äventyret börja. 

V/A, el och fiber finns redan framdraget till tomtgräns! 

Detaljplanen tillåter en generös byggyta på 200 kvm med en till två lägenheter. Som tomtägare är du fri att välja leverantör av hus alternativt bygga på egen hand.

Fakta

Allmän information

 • Objektstyp: Tomt (Typkod: 210)
 • Tillträde: Omgående
 • Tomt: Tomtareal/mark: 1 082 kvm. Totalareal: 1 082 kvm.
 • Fastighetsbeteckning: ÄLVDALEN IDRE 80:389
 • UppdragsID: GU0 N53

Övriga rättigheter och belastningar

 • Planer och bestämmelser:
 • Detaljplan För Hjelmbacken, Idre Fjäll, Del Av Idre 80:1, Detaljplan (Beslutsdatum: 20210308, Registreringsdatum: 20210629).

Övrigt

 • Övrigt:
  V/A, avfalls hantering, väg och snöröjning är upplägget följande:
  
  Nodava och Idre Fjälls kostnader, fakturera tomtägaren anslutningsavgiften för VA. Ligger idag på 172 500:- inkl moms för 1 boende ( 2021-12-01). Bygger man ett parhus blir kostnaden 263 925:- (172 500:-+ 91 425:- ).
  
  När sedan boendet är färdigbyggt och kan tas i bruk fakturerar Idre fjäll samtliga ägare 4 ggr/år avgiften för VA, avfall, väg och snöröjning. Avgiften är per boende. Vid parhus 2 x avgiften.
  Avgiften kan varierar utifrån väg och snöröjning av boendet. Här mäter vi vägen och parkeringen för att sätta priset.
  
  Taxeringsuppgifter kommer att bli känt år 2022.
  
  Som köpare övertar ni förpliktelser från Idre Fjäll vad gäller byggnation utöver detaljplan och gestaltningsplanen. Huset ska stå klart inom 33 månader från dagens datum 2022-03-31.

Ekonomi

 • Pris: 3 750 000 SEK. Pristyp: Utgångspris.
 • Inteckningar: Det finns 1 pantbrev om 800 000 SEK.
 • Boendekalkyl:
  Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Karta

Intresseanmälan

Jag godkänner att mina personuppgifter lagras hos mäklaren. Läs mer här. (GDPR) *
* Obligatoriskt